Van gisteren naar morgen » De kinderen

De kinderen

Voorkom blijvende schade in de ontwikkeling van uw kinderen ten gevolge van een echtscheiding. Ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoe snel en op welke manier een echtscheiding schade kan toebrengen aan de ontwikkeling van hun kinderen.

Onze aanpak bij een scheiding is uniek omdat wij starten vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk. Wij focussen in eerste instantie niet op de praktische zaken maar, op de kinderen. Hierdoor ontstaat er een proces dat het zoeken naar de best mogelijke keuzes automatisch naar boven haalt. U gaat dus eerst scheiden als ouders en in een later stadium als partners. Uit ervaring weten wij dat als het belang van de kinderen het uitgangspunt is ook alle praktische zaken beter, sneller en harmonischer afgehandeld kunnen worden.

De begeleiding die wij u kunnen bieden is in de eerste plaats gebaseerd op onze kennis en kunde. Daarnaast is onze aanpak gebaseerd op eigen ervaringen. Dit heeft geleid tot een logisch stappenplan. Dit plan is verder uitgewerkt en onderbouwd door een gediplomeerd pedagogisch hulpverlener (werkzaam in de jeugdzorg) en een gecertificeerd mediator.

De pedagogisch medewerker kan o.a. ondersteuning bieden in de volgende zaken:
– de stem van het kind laten horen d.m.v. gesprekstechnieken, die aansluiten bij de belevingswereld van het kind;
– ouders inzicht geven in de loyaliteit die het kind heeft voor beide ouders;
– Veranderingen, die de echtscheiding met zich meebrengt, vertalen op het niveau van het kind.

De Kindercoach